A punt el Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

La Farga de L’Hospitalet acull a partir de demà el XXIX Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i la Xa Reunió Catalana d’Infermeria Traumatològica.

Aquestes jornades que es duran a terme entre aquest dijous 19 de maig i divendres 20 se celebren en diferents espais a La Farga Congress, com l’Auditori, el Hall Bar i la Sala Polivalent. A més, per aquesta ocasió també hi haurà activitat a la planta baixa de La Farga Centre d’Activitats amb diferents estands.

En aquest congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, que no és el primer cop que se celebra a La Farga, també es faran diferents taules rodones on es tractaran temes com el “Fast Track en pròtesi de genoll i pròtesi d’anca”, a càrrec de Pere Mir (Hospital de Berga) i Pere Torner (Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell), i “Fractures proximals d’húmer a la gent gran. Què hem après aquests últims anys?”, a càrrec de Joaquim Rodríguez Miralles (Consorci Hospitalari de Vic).

Pel que fa a les conferències, n’hi haurà dues, la primera a càrrec del professor F.J. Gil de la Universitat Politècnica de Catalunya sota el títol “Els 10 fracassos més grans dels materials en pròtesis articulars” (dijous 17:30h.) i la segona, per part del professor Manuel García Alonso, president de la Comisión Nacional de Docencia, que explicarà en quina situació es troba el “Decret de Troncalitat” (divendres 12:50h.).

Durant aquest congrés, a banda de les aportacions dels treballs científics presentats, hi haurà l’ocasió de conèixer els resultats dels 10 anys de vida del Registre d’Artroplàsties de Catalunya (RACat), on es demostra que la supervivència dels implants col·locats a Catalunya és equiparable a la de registres més consolidats.

També es farà la presentació del nou Diccionari Enciclopèdic Mèdic i es lliuraran els Premis XXIX Congrés a la Millor Comunicació Lliure, al Millor Cartell Científic i al Millor Cas Clínic. Paral·lelament a aquest congrés, on també trobarem la presència de la Societat Valenciana de Cirurgia i Traumatologia, es farà la X Reunió Catalana d’Infermeria de Traumatològica.

El XXIX Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia obrirà les seves portes a les 14 hores, tot i que la inauguració oficial serà a les 17 hores.

Programa científic Congrés SCCOT