YoMo

Cancel·lat el YoMo 2020

Preparant ja el YoMo de 2021

La decisió de GSMA de cancel·lar el Mobile World Congress 2020 ha obligat a cancel·lar també les activitats paral·leles que estaven previstes a la ciutat coincidint amb el certamen: el YoMo (Youth Mobile Festival), les jornades #MobileTech i L’Hospitalet Experience.

Aquest matí s’ha fet una roda de premsa, amb els organitzadors i totes les administracions per donar explicacions sobre la cancel.lació del Mobile World Congress, i el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha reconegut que després de les múltiples baixes per la por del coronavirus “feien impossible mantenir l’esdeveniment. Cancel·lem pel coronavirus i d’altres circumstàncies”.

L’empresa organitzadora del congrés, GSMA, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró i les alcaldesses de Barcelona Ada Colau, i de L’Hospitalet, Núria Marín, han volgut donar explicacions de la cancel·lació d’aquest esdeveniment a 15 dies de la seva inauguració.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, s’ha referit a la suspensió d’aquesta edició del Mobile com “una mala noticia i un exemple de la globalització de la por”. Marín ha afegit que “caldrà treballar plegats perquè la propera edició i les que vinguin siguin les millors de la història. A partir d’ara caldrà gestionar l’impacte local i global de la notícia, però ho farem bé”.

La Farga Centre d’Activitats havia d’acollir el Youth Mobile, el Festival Interactiu de Ciència i Tecnologia, del 25 al 29 de febrer, organitzat pel GSMA, responsable del Mobile World Congress, i l’Ajuntament de L’Hospitalet. També es cancel·len les jornades #MobileTech, la programació que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet, per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, per difondre les oportunitats formatives i laborals que obren les noves tecnologies.