Farga Creativa

Creativa omple La Farga d’Amazones

Enguany més de 160 expositors

La Farga de L’Hospitalet torna a estar a punt acollir un dels seus salons més importants de l’any: Creativa Barcelona, el saló de les manualitats, labors i belles arts. Tot un munt d’experiències per viure amb tot allò relacionat amb l’oci creatiu.

Creativa, en la seva tretzena edició, és ja la gran festa de les manualitats, i enguany el saló fa un llarg viatge a la selva amazònica.

Després de veure molta temàtiques nadalenques, els tons vermells i brillants, Creativa torna als orígens de l’ésser humà, a la mare terra, per reinventar-se una vegada més, endinsar-se en el seu interior i deixar-se sorprendre pels colors, sabors i textures de la Naturalesa.

Nous expositors i productes

Aquesta edició compta amb 15 expositors nous, internacionals on trobem les firmes portugueses de teles Anita Catita i Fabricart o les italianes de scrapbooking Stamperia i de rebosteria Ilimani, així com la marca Britànica Renshaw, i per la part de nacionals, la botiga de llanes Somnis de Llana, els detalls en feltre de Twin Sittings o la gran varietat de productes de la botiga El Búho de Cloe. Finalment no menys importants tindrem a les noies de Tejiendo Perú per primera vegada a Creativa.

Creativa es reinventa per oferir una experiència 100% diferent, un lloc en el qual la trobada i intercanvi de coneixements es converteixen en els veritables protagonistes. Per a això Creativa presenta la seva nova fórmula amb demostracions participatives i tallers gratuïts, activitats per als més petits i espais de trobada com la nova àrea de restauració amb Foodtrucks, les taules de Meet & Greet amb importants dissenyadors/es i creatius/ves, i tot això integrat en l’atmosfera de la temàtica que inspira Creativa Barcelona 2018: Una festa amazònica.

Tallers i demostracions gratuïtes

Creativa Live!. Tots els dies de 10:30 a 19: 00 h. Es faran demostracions gratuïtes i altres activitats a la zona live! de Creativa: costura creativa, scrap, aquarel·la, tècnica pouring o art fluid, a més de presentacions com la de l’artista mexicana de brodats Gimena Romero, per primera vegada present a Espanya per presentar el seu llibre “Mèxic Brodats” o la de l’artista tèxtil portuguesa Anita Catita que presentarà en exclusiva el seu nou llibre.

“Hogar Casasol”. Aquest espai desenvolupat per la coneguda empresa tèxtil amb 30 anys d’història reunirà a més de 30 dissenyadors i dissenyadores de tots els gustos i estils per oferir tallers i demostracions gratuïtes així com tasts de materials nous, tot això en exclusiva! En aquest espai es trobaran a les noies de Tejiendo Perú oferint diverses masterclass.

I qui va dir que teixir era cosa de dones? Trencant tots els tòpics, el grup BCN Teixidors, format per homes aficionats al Knitting i el ganxet, es donaran cita a Creativa Barcelona, promovent una trobada sense precedents en què també participarà el reconegut dissenyador Josep Mestres. Aquest últim oferirà tallers de nivell mitjà-avançat durant diversos dies del Saló.

“YoSoyScrapera”. Una altra empresa que no deixa de sorprendre és SDNART, que realitzarà tallers i demostracions participatives de scrap i homedeco amb el televisiu Javi de @yonolotiraria, Cristina Radovan, Marisa Bernal, i des de Polònia Mariuz.

“Project Patch”. Aquesta associació francesa ha creat una obra col·lectiva que ja suma 1.300 peces procedents de tot el món. Es tracta d’una gran peça que recorrerà tot Europa. Els visitants podien aportar la seva peça prèviament, però ara en començar el saló podran treballar-hi en directe a l’espai que l’associació tindrà a Creativa Barcelona.

“Somnis amb Amelie Prager”. L’escenari de Creativa Live! s’omple de color amb aquesta firma que realitzarà tallers-demostracions participatius gratuïts entre els assistents: realització de rosa de sabó i la creació d’un penjoll amb porcellana.

“Cayena Blanca”. Aquesta artista creativa argentina establerta a Barcelona, portarà a terme diversos tallers-demostracions participatives experimentals d’aquarel·la, ensenyant a crear 3 targetes diferents de felicitació per acompanyar un regal.

“Cosetes Conesa”. La mítica papereria de la ciutat comtal, prepara demostracions participatives de pinzell a l’aigua, encunys, cartonatge, transferència i molts altres, tallers ininterromputs durant tots els dies de fira.

“Creativa Cook”. La innovadora botiga de Barcelona Visual Cakes presenta juntament amb la marca britànica Renshaw, una sèrie de tallers i demostracions gratuïtes per aprendre a decorar un pastís o crear textures de rebosteria creativa.

CreativAcademy. Creativa completa la seva oferta de tallers amb el programa de CreativAcademy, més de 200 tallers econòmics en una sola àrea: lettering o cal·ligrafia per a decoració, scrap, fermalls, arracades i collarets, transferències, decoració de la llar, tenyit shibori, mandales, enquadernació, decoració floral, pintura decorativa sobre paper i tela, kokedamas, aquarel·la, macramé, …

Exposicions

El visitant podrà aportar la seva creativitat en l’obra col·lectiva de l’Associació Francesa Project Patch que ha reunit ja 1.300 peces procedents de tot el món en una obra que recorrerà tot Europa i que estarà present a Creativa Barcelona.

Hi haurà exposicions de Macramé amb Buyi Macramé, de pintura de seda amb Ikatten, una mostra d’arbres de feltre amb Twing Sitting i fins a una exposició que participarà per al record guiness.

I a tot això se suma l’oferta de 160 expositors procedents de tots els racons d’Espanya: tallers, demostracions i materials per a totes les edats, gustos i nivells.

Més informació: www.saloncreativa.es/creativa-barcelona/


X