Beer Farga

En marxa la 10a edició del Barcelona Beer Festival

Cap de setmana del 14 al 16 d’octubre

Aquest 2022, el Barcelona Beer Festival, el certamen dedicat a la cervesa artesana més important del sud d’Europa, serà el més gran de la seva història (en qualitat i en oferta). I és que, enguany la cita imprescindible dels amants de les “birres” celebra la seva 10a edició, i ho fa fent un salt qualitatiu. Així, aquest BBF’22 oferirà més cerveses internacionals exclusives, més oferta nacional i local, més activitats paral·leles, més maridatges gastronòmics, en definitiva, serà més i millor. L’objectiu: convertir la ciutat en la capital mundial de la cervesa.

El certamen torna a La Farga de L’Hospitalet, la seva seu habitual en les seves últimes edicions, des de 2017, que es va buscar un espai més ampli, que permetia als organitzadors (Beer Events) continuar creixent, en paral·lel al creixement del sector, del públic i del consumidor de la cervesa artesana.

Així ho apunta Mikel Rius, cofundador i director del certamen: “el festival ha evolucionat en aquests 11 anys, igual que el món de la cervesa artesana. Va aconseguir reunir més de 35.000 aficionats a la bona cervesa en el 2019, en l’última edició prepandèmica. I ha estat trampolí de sortida d’altres projectes d’èxit com el Barcelona Beer Challenge o la InnBrew. Però el BBF ha mantingut la seva essència principal d’estimar la cervesa, de cuidar-la i de posar-la en el centre de tot. I segueix amb el mateix desig que va impulsar la seva creació: què això que ens apassiona tant, és massa bo com per a no compartir-ho!”.

Una desena edició amb ‘més i millor’

Aquest aniversari, que coincideix amb la tornada a la normalitat després de la pandèmia, és “l’excusa” perfecta per a oferir un BBF millor que mai. Pel que fa a l’oferta de cerveses, el certamen batrà els seus propis rècords, ja que comptarà amb 168 aixetes -l’any 2021 van ser 161- que donaran la possibilitat al visitant de descobrir unes 600 cerveses diferents d’unes 250 marques, un autèntic paradís de cerveses artesanes.

Un certamen, a més, obert a tothom, a aquells que s’inicien en el món de la cervesa artesana (hi haurà tallers d’iniciació al tast, o tallers per a prendre a fer cervesa a casa, per exemple), i a aquells que mai tenen suficient, i sempre volen aprendre més del que es fa aquí i més enllà de les nostres fronteres (important presència de cervesers internacionals, experts en maridatges, etc.).

Però el plat fort d’enguany, sens dubte, serà l’espai BBF Cask Revolution, un clar homenatge al germen del BBF, i especialment pensat per a celebrar aquestes 10 edicions. Així, 10 cerveseres emblemàtiques portaran un cask únic per al BBF, servit sense màquina ni pressió, únicament per gravetat, a l’estil anglès Real Ale.

Certamen internacional

La presència internacional també serà molt destacada, amb cerveseres molt exclusives de llocs com Escòcia, Polònia, Alemanya (les millors cerveses seleccionades per la Berlin Beer Week), i Itàlia. Amb aquests últims, repetiran la col·laboració de la passada edició, amb la delegació creadora de l’Italian Grappe Ale, un estil 100% italià que fusiona el millor del vi i de la cervesa. També el BBF ha dipositat un gran esforç per a seleccionar cerveseres que són tendència als Estats Units, país que, sens dubte, dicta el ritme de la cervesa artesana a nivell mundial.

En el Cellar hi tornarem a veure (i a tastar) les cerveses més exclusives, autèntiques “cerveses d’autor”, elevades a la categoria de gastronòmiques. Però a més de mirar cap a fora, el BBF 22 també tindrà com a protagonistes a les cerveses Quilòmetre zero en l’estand Gastroteca Cerveses de Catalunya, en col·laboració amb Prodeca. I entre “birra i birra”, entre “queixalada i queixalada”, en el X Barcelona Beer Festival també es podrà participar en un munt d’activitats, maridatges gastronòmics, showcookings, trobades amb mestres cervesers, experiments sensorials, i un llarg etcètera. I com no podia faltar, música en directe, arts escèniques, i jocs.

Més informació: BarcelonaBeerFestival.


X