Fòrum Ecotransporte

Encamion.com i Transcalit organitzen el Fòrum Ecotransporte

Diferents espais de La Farga Congress i La Farga Centre d’Activitats acullen aquest dijous el III Fòrum Ecotransporte

Transcalit (Federació Catalana de Transports de Barcelona) i Encamion.com organitzen la tercera edició del Fòrum Ecotransporte, amb l’objectiu que tant carregadors i transportistes com representants de l’administració pública exposin les seves idees sobre els reptes i desafiaments als quals s’hauran d’enfrontar pròximament.

A més, el Fòrum també tracta temes econòmics i ecològics, posant en relleu que la millora mediambiental en l’impacte del transport ha d’anar lligada a la reducció tant dels consums de combustible com dels costos de l’activitat.

Un dels moments clau del Fòrum, de la mateixa manera que en les edicions anteriors, serà el lliurament de premis als millors vehicles d’aquest últim any. En aquesta ocasió, el Volvo FH Globetrotter 460 GNL és reconegut com el camió més eficient en el recorregut de proves de Encamion; mentre que la gamma Mercedes-Benz Actros Cabina Digital es fa amb el premi a la Innovació en el Transport 2019 i l’Iveco Daily Bluepower GNC, amb el guardó a la Distribució i el Vehicle Comercial 2019. Així, Encamion destacarà els millors vehicles d’entre tots els que ha provat al llarg de tot l’any.

La jornada començarà a les 16:00 de la tarda, amb la presentació de l’esdeveniment per part dels organitzadors Transcalit i Encamion. Mitja hora més tard, es durà a terme la primera taula de debat, en la qual es tractaran solucions mediambientals per al repartiment de mercaderies interurbanes i en ciutat, amb la presència de Mª José Sarrias, directora del Servei de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya; Joan Mediavilla i Lizano, director del Servei de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de l’Hospitalet; Adrià Gomila, director de Mobilitat de l’Ajuntamente de Barcelona; Joan Maria Bigas, director de l’Àrea de Mobilitat i Transports d’AMB; Eugeni Mañes, secretari general de Transcalit; i Marc Nicolau, responsable de Transport AECOC.

A partir de les 18:00, es realitzarà el lliurament de premis Encamion, que premiarà els fabricants Volvo Trucks, Mercedes-Benz Trucks i Iveco. En acabar, els assistents podran gaudir d’una petita pausa per compartir opinions entre ells mentre prenen un cafè. A continuació, es durà a terme la segona taula de debat, en la qual es tractarà el futur del dièsel, del gas i dels elèctrics, amb la presència de marques com Volvo Trucks, Scania, Mercedes-Benz Trucks Espanya, MAN Trucks & Bus, Iveco i Wtransnet.

A les 20:00, es realitzarà una ponència sobre el transport de mercaderies per carretera, tractant alguns aspectes legals i pràctics, amb la presència de José Salido Banús i Miguel Pereira García, director de Relacions Laborals de CETM, deixant un espai per a un torn de preguntes als ponents per part dels assistents a la jornada. Més tard, es procedirà a clausurar l’esdeveniment, amb Pere Padrosa Pierre, director general de Transports de la Generalitat de Catalunya. Finalment, sobre les 21:15, se celebrarà el sopar, on els assistents podran acabar d’intercanviar les seves opinions sobre els temes tractats al Fòrum, mentre gaudeixen d’un ambient distès.


X