Èxit de la 1a edició de la InnBrew, assegurant la seva continuïtat

La Innbrew, certamen organitzat per Beer Events S.L., ha demostrat que el sector de la cervesa artesana té prou maduresa com per comptar amb un saló professional propi i independent.

La primera edició de la InnBrew, The Brewers Convention, certamen dirigit als professionals de la cervesa, ha tancat portes després de dos dies i mig d’intensa activitat. L’èxit d’assistents i l’interès generat permet mirar amb optimisme cap a la continuïtat d’aquest esdeveniment, nascut com una evolució de l’BBFPro. Tal com ha subratllat Mikel Rius, codirector de la InnBrew, “aquests dies ens permeten pensar que el sector de la cervesa artesana té prou maduresa i és prou potent com per tenir una fira pròpia, per això, podem començar a pensar ja en la continuïtat del certamen”.

Més d’un miler de professionals han passat al llarg dels tres dies per la convenció celebrada a La Farga Centre d’Activitats. Els visitants han pogut “fer negoci”, conèixer les ultimes innovacions, provar algunes novetats i, sobretot, aprendre i créixer professionalment.

“El sector ha aconseguit sortir de la crisi, ha aconseguit sobreviure, però el camí per seguir creixent i per mantenir-se passa per la formació, la innovació i l’intercanvi de coneixement”, ha destacat Mikel Rius.

Tres eixos: Innshow, InnTalks i InnMeet

Precisament, els tres eixos de la InnBrew s’han sustentat en aquests paràmetres. Així, els assistents han pogut visitar tant els 35 estands de la zona de l’InnShow, espai expositiu amb marques de fabricants, distribuïdors i associacions, com assistir a les formacions, ponències i debats de les InnTalks, més de 20 ponències i taules rodones amb debats de reflexió que s’han convertit en les grans protagonistes de la convenció, juntament amb les InnMeet, un continu teixit de connexió creat per fomentar els vincles professionals i maximitzar el nombre de contactes.

De fet, els workshops, reunions en petit comitè entre expositors i assistents, s’han convertit en la revelació de l’oferta formativa del certamen, el que fa pensar que guanyarà espai i horaris en futures edicions.

“Ha estat una sensació brutal retrobar-nos després de mesos aïllats en les nostres fàbriques” -ha conclòs Mikel Rius-. “Realment, aquest espai de retrobament del sector ha significat per a molts un moment molt emotiu”.

Final de la Cornhole Brewers Cup by KeyKeg

L’última jornada ha estat el marc de la gran final del Cornhole Brewers Cup by KeyKeg, un certamen que va néixer l’any 2019 de la mà del Barcelona Beer Festival. En aquesta edició han participat 16 equips, formats per parelles de diferents cerveseres. A la final de campionat van arribar els participants de Cervesa del Montseny, Freddo Fox, Dehum i Octavo Arte. Finalment, la copa se l’ha endut la parella de la cervesera segoviana Octavo Arte.

Però no ha estat l’únic premi lliurat en aquest certamen. Divendres es va celebrar la gala d’entrega del Premi Steve Huxley, un reconeixement del sector a tota una trajectòria cervesera, als que treballen per a i per l’univers de la cervesa artesana. En aquesta tercera edició, el Steve Huxley ha estat per a una de les figures més reconegudes actualment del món cerveser Andrew Dougall, creador de Cerveses Dougall’s. El mestre cerveser va recollir el guardó de mans de Carlos Rodríguez, d’Ales Agullons, primer guanyador del certamen.


X