Farga xifres trimestre

La Farga acull prop de 150.000 visitants durant el primer trimestre

Bones xifres per començar el 2017

La Farga Centre d’Activitats ha tancat el primer trimestre de l’any amb unes bones xifres tant d’esdeveniments organitzats al recinte com de visitants, atrets per les nombroses activitats professionals, culturals, musicals i de lleure que s’hi han celebrat a les seves instal·lacions.

En els tres primers mesos de l’any un total de 145.500 persones han passat per La Farga des del Kaliu Park, Espai Lúdic de Nadal de L’Hospitalet, instal·lat tot el desembre i la primera part de gener, com fins el Barcelona Beer Festival, que per primer vegada s’ha celebrat a L’Hospitalet. En total han estat 350.000 m2 els que s’han ocupat de gener a març, “fet que consolida La Farga”, en paraules del seu president i tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, José M. García Mompel, “com un espai multidisciplinari i de referència en l’organització d’esdeveniments, congressos, salons i fires a l’àrea metropolitana i a Catalunya”.

El mes de gener els darrers dies de Kaliu Park, encara amb vacances escolars van aplegar 42.000 persones, públic molt familiar procedent de diferents localitats del Baix Llobregat i Àrea Metropolitana. Per segon any, La Farga ha estat escenari per les festes de Nadal de diferents activitats com la famosa pista de gel i el tobogan gegant i múltiples activitats dirigides als més petits.

En el mes de gener també ha destacat la segona edició del Saló del Cinema i les Sèries, certamen nascut i propulsat per La Farga i CinemaWorld, i que ha crescut fins a un total de 26.500 visitants.

Clàssics el mes de febrer

Al febrer, i amb caràcter bianual, La Farga acull Exposólidos, Saló Internacional de la Tecnologia i Processament de Sòlids, un certamen professional que ha rebut 5.500 professionals, interessats en un saló de qualitat que aposta per l’economia i la innovació en la indústria. Les celebracions del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet també són al febrer, sent la d’enguany la conmemoració del 30è aniversari. 18.500 persones van gaudir de la tradició i de la música amb el Festival d’Entitats i el mític Festival Radiolé. En aquest mes de febrer 15 centres escolars de la ciutat, amb 450 noies i noies, també han passat pel Parc Infantil de Trànsit que organitza la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, a La Farga.

Al març activitat frenètica

El mes de març ha estat el de més activitat al recinte amb la celebració de tres grans salons com són RetroMoto Barcelona, Japan Weekend i Barcelona Beer Festival.

RetroMoto Barcelona ha escollit per segona vegada les instal·lacions de La Farga de L’Hospitalet millorant en assistència de públic amb 16.000 visitants. El Japan Weekend, esdeveniment molt lligat a La Farga, segueix amb el seu creixement exponencial i enguany han passat 23.000 persones per viure i veure el més especial de la cultura japonesa. El darrer cap de setmana de març estava reservat per al Barcelona Beer Festival, certamen que per primera vegada s’ha fet a la ciutat, i que no ha decebut a ningú. 32.000 persones han assistit a aquest esdeveniment per tastar les més de 500 cerveses artesanes d’arreu del món.

També s’han acollit diferents sessions d’exàmens que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, destinats al sector del transport, com diferents convocatòries de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Durant aquest trimestre també s’ha celebrat, en espais de diferents usos del recinte, l’Assemblea Local de l’UGT de L’Hospitalet, un acte polític de la formació ‘Un País en Comú’, i les i les classes de patinatge, tots els dimarts i dimecres feiners, a càrrec de l’Escola Oficial de Patinatge Inline.

L’activitat continua

En les properes setmanes l’activitat no s’atura a La Farga amb la celebració d’Expoterraria. Fira Internacional de Rèptils, Amfibis, Peixos, Invertebrats i Petits Mamífers, els concerts de les Festes de Primavera, amb Leiva, Elefantes i La Oreja de Van Gogh, Innova Barcelona ‘Saló Internacional de la Innovació’, una jornada solidària d’Star Wars Catalunya i les jornades d’infermeria de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC).