Fort increment de visitants al Japan Weekend

Nou èxit amb majúscules de l’edició d’enguany del Japan Weekend, que consolida aquest certamen com un dels més populars de l’Estat.

Els 10.000 m² d’ocupació de La Farga de L’Hospitalet han estat escenari d’un gran l’allau de seguidors del manga, l’anime i la cultura japonesa.

Més de 47.000 visitants i més de 200 expositors han convertit el Japan Weekend Barcelona en un dels esdeveniments imprescindibles d’aquest gènere.

Segons Maite Franco López, directora general de Jointo, empresa organitzadora, “El públic que ha assistit aquests dies és participatiu, busca divertir-se, però sobretot, vol que el sorprenguin amb activitats i propostes lúdiques diferents, i aquí ho troben”.

Durant aquest cap de setmana La Farga ha acollit aficionats al manga, l’anime, els videojocs i la cultura japonesa en general en un recinte ple d’estands d’editorials, botigues i associacions que oferien nombrosos tallers, activitats, concursos, actuacions de populars cosplayers com Lily on the moon, Sumire, Shunsuke o Han Jones i d’exposicions com la de l’últim film de Bola de Drac, estrenat recentment als cinemes, Bola de Drac Super: Broly. En aquest sentit per L’Hospitalet han passat els actors de doblatge Joan Sanz i Josep Maria Mas, les veus en català de Vegeta i Broly respectivament.

Videojocs i Cosplay, un èxit

També va tenir una gran presència de públic la Gaming Explosion on els assistents es van deixar els polzes en els títols més nous de les companyies Activision i Bandai Namco. Jocs com Sekiro: Shadows Die Twice i Jump Force van estar disponibles per als visitants de la gran festa de la cultura oriental. Sense deixar el terreny dels videojocs, també va destacar un seguit d’activitats especials com la possibilitat de conversar amb els il·lustradors David Enebral i Bit, que van realitzar fan arts en directe i dedicatòries als assistents.

Els concursos i activitats relacionades amb el cosplay un cop més van tenir una gran acollida per part dels assistents a l’esdeveniment. Concursos com el Japan Weekend Cosplay Show, Concurs de Cosplay Infantil, Japan Weekend Idol Festival, Passarel·la Cosplay, Tòquio Game Show Cosplay Project o el Concurs de Karaoke han mantingut amb un gran nivell de participació l’escenari principal de Japan Weekend Barcelona.

Segons Maite Franco “La qualitat de les actuacions es supera any rere any. Demostrant que al nostre país no només hi ha una gran afició per la cultura popular japonesa, sinó que tenim grans artistes que necessiten un espai en el qual poder desenvolupar les seves inquietuds i habilitats. I Japan Weekend Barcelona és el lloc adequat per a això”.

Els organitzadors ja pensen en la 14a edició de l’any vinent amb ampliació d’espai per poder acollir els més de 40.000 visitants ja consolidats.