Notable afluència de públic en el primer RetroMoto

Més de 12.000 visitants a La Farga

El Saló RetroMoto Barcelona, que es va clausurar diumenge a La Farga Centre d’Activitats, ha complert els objectius previs fixats per a la primera edició, segons ha valorat l’organització del mateix, per la qual cosa s’ha determinat iniciar els preparatius d’un nou certamen per a 2017.

RetroMoto Barcelona ha rebut més de 12.000 persones en els tres dies que el certamen ha estat obert, complint així les expectatives d’afluència de públic, “encara que més que la quantitat de visitants, m’agradaria destacar la qualitat dels mateixos, ja que ha estat públic afeccionat a les motos clàssiques, amb molts assistents que han decidit realitzar compres entre l’àmplia oferta existent de peces, recanvis, roba, records i, per descomptat, motos”, assenyala el director de l’esdeveniment, José Enrique Elvira.

En aquest sentit, ha exposat que “el repte era important donat que en la història d’aquest tipus de fires en aquest país ningú s’havia llançat a realitzar un certamen monogràfic de motos clàssiques, ja que l’habitual és fer-ho de cotxes i motos, per la qual cosa estem molt satisfets”.

Elvira afegeix que aquest certamen “només es podia celebrar a Barcelona, on la comunitat catalana no només és pionera en molts aspectes lligats al motociclisme, sinó que sempre ha tingut una indústria que ha embolcallat al sector, i segueix sent un puntal tant en allò esportiu, com pel que fa a l’afició”.

Una edició molt completa

Aquesta edició inaugural del Saló RetroMoto ha estat molt diversa quant a continguts, la qual cosa ha repartit l’atenció del públic assistent entre diversos estands. Entre els més visitats cal destacar els que han reservat tant el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), amb peces exquisides com la motocicleta Villalbí, la primera construïda en l’Estat espanyol el 1904; o la Montesa A45 Femenina de l’any 1945, adaptada per facilitar la conducció amb faldilles; com del Museu Isern de la Moto, amb una SRS de 1949 (primera marca de Bicicletes Rabasa, empresa embrió de Derbi), i la segona moto que va fabricar Derbi ja amb el seu nom, un model de 98 c.c. de 1953.

L’estand retrospectiu de la mítica Montesa Cota, que no ha deixat de ser una icona del món del trial, així com la presència del prototip de Montesa Impala 3, ha cridat també molt l’atenció dels afeccionats, especialment dels propietaris de les 40 motos Impala que es van concentrar el dissabte.

Esment apart és el que es va viure al voltant de Harley Davidson, amb un estand brillant del seu concessionari oficial a Barcelona, amb presència de diverses motos dels anys 40, així com la concentració del dissabte que va reunir a mig centenar de ‘Harleys’, que van quedar en exhibició perquè el públic les gaudís igualment.

Gran homenatge a Pere Pi

El gran moment emotiu viscut pel campió Pere Pi, la seva família i convidats, en l’homenatge celebrat divendres, així com l’estand dedicat a la seva trajectòria esportiva, amb les seves motos i trofeus, ha estat un altre dels èxits d’aquesta fira.

El resum global és la celebració d’una mostra pionera a l’Estat espanyol, amb bon suport del públic general i dels afeccionats, que ha permès que l’organització continuï amb aquest saló monogràfic dedicat a les motos clàssiques, preparant ja la segona edició de cara a 2017.

RetroMoto Barcelona 2016


X