Núria Marín: ‘Desitjo que Innova tingui la mateixa projecció d’altres salons que han triat La Farga’

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha visitat avui Innova, Fira Internacional d’Innovació, Investigació i Noves Tecnologies, que se celebra a La Farga de L’Hospitalet fins dissabte, 14 de maig.

Durant la visita, ha estat acompanyada per Florent Godin, president de Conceptum, empresa organitzadora del Saló, i per Esther Real, vicerectora de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquesta és la primera vegada que La Farga Centre d’Activitats acull aquest saló, que s’havia celebrat a Brussel·les en les 64 edicions anteriors, un fet que l’alcaldessa ha valorat de manera molt positiva. “Estic contenta que Innova aterri a L’Hospitalet, una ciutat que aposta per la innovació, pel talent i per la nova economia. Desitjo que sigui tot un èxit i que tingui la mateixa projecció que han tingut altres salons que han triat aquest espai de La Farga”.

La mostra està organitzada per Conceptum Spain i La Farga de L’Hospitalet, i disposa de 4.000 metres quadrats per a 300 projectes d’innovació de diferents països, que reuneix empreses vinculades a la innovació i la recerca, emprenedors, joves inventors i institucions actives en I+D, amb l’objectiu que sigui una trobada que obri oportunitats per a tothom.

Els sectors presents són el d’informàtica i telecomunicacions; enginyeria, consultoria i assessoria; industrial i metal·lúrgia; medicina i salut; energia i medi ambient; agroalimentació i biotecnologia, i aeronàutica i automoció.

El saló Innova compta, a més, amb un ampli programa d’activitats paral·leles: ponències, conferències i una sessió de networking organitzada avui, dijous, amb 100 empreses, per generar xarxes de cooperació i negoci divulgant les línies d’investigació, tecnologies i coneixement.

Entre les activitats previstes destaca la conferència que oferirà divendres el professor José María Gay de Liébana sobre “La innovació com a font d’oportunitats”, la presentació del jove emprenedor Pablo Pantaleoni (Medtep), amb la ponència “Digital Health”, o la vinculada a la robòtica a càrrec de Carles Soler, de Casiopea Robotics.

En el marc d’aquest saló també hi haurà l’acte de lliurament dels premis Eureka, que es farà divendres, 13 de maig, al Palauet de Can Buxeres. Eureka és el certamen internacional de reconeixement als millors projectes presentats al saló Innova. Un jurat professional format per nombrosos empresaris i científics de diversos àmbits i sectors és l’encarregat de valorar els projectes i atorgar els guardons.

Notícies i enllaços relacionats