Gluten

Obrim la BCN Gluten FREE

La Farga de L’Hospitalet acull els dies 28, 29 i 30 de juny la BCN Gluten FREE, fira internacional de productes i dieta

BCN Gluten FREE és una mostra, en 3.000m², que acull empreses de tots els àmbits de l’alimentació sense gluten (fabricants, distribuïdors, restauració, hostaleria, viatges, etc.), les quals donaran a conèixer les principals novetats i tendències de futur d’aquest tipus d’alimentació.

A la fira, també tindran cabuda els productes acceptats per altres intoleràncies alimentàries relacionades amb la celiaquia, com és la intolerància a la lactosa.

Durant tres dies, el públic podrà gaudir de showcookings i tallers per a adults i nen@s, que impartiran destacats xefs de la cuina sense gluten, així com degustacions, cates, activitats infantils, sorteigs, etc. amb la previsió de que passin per la fira al voltant de les 10.000 persones.

3er. Simposi de Celiaquia i dieta sense gluten i taules rodones

Tanmateix, la jornada del divendres està pensada, especialment, pels professionals. Al matí, Celíacs de Catalunya organitzarà, en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el 3er. Simposi de Celiaquia i dieta sense gluten en el que els professionals de les diferents especialitats de l’àmbit de la salut implicats en la detecció i seguiment de la celiaquia i altres patologies relacionades amb la ingesta de gluten podran actualitzar els seus coneixements per millorar l’actual tassa d’infradiagnòstic, situada al voltant del 80% i l’atenció que rep el pacient un cop diagnosticat, l’objectiu de la qual és el seu apoderament. A la tarda, BCN Gluten FREE realitzarà dues taules rodones, que tindran per títol “La celiaquia, per què és una malaltia cada vegada més comú?’ i ‘Present i futur del món Gluten Free, un sector en creixement”.

El director de BCN Gluten FREE, Joan Asensio, explica que “hem decidit recuperar aquest projecte perquè la celiaquia és un problema de salut cada vegada més habitual, que requereix d’una major conscienciació per part de tots i pensem que, d’aquesta forma, no només ajudem als més de 75.000 celíacs catalans y als més de 460.000 que hi ha a Espanya, sinó que també contribuïm a que es visualitzi la malaltia”.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta, assegura que “considerem que el millor marc per celebrar el Dia Internacional de la Celiaquia, una jornada en la que intentem exposar els handicaps que encara tenim com a pacients i consumidors, és BCN Gluten Free. Serà el major aparador de productes lliures de gluten a nivell europeu, en el que el públic podrà conèixer les principals novetats del sector, gaudint de la tranquil·litat de que tot el que es trobi complirà amb la normativa de la seguretat alimentària que garanteix que és apte pel seu consum”.


X