RetroMoto Farga Ossa

Ossa, Min Grau i Toni Gorgot, protagonistes a RetroMoto

Una quinzena de les motos produïdes per la fàbrica catalana, a La Farga

La mítica marca OSSA, que sempre ha estat una de les més destacades dins la disciplina de Trial, tindrà un espai especial a RetroMoto Barcelona, II Saló de la Moto d’Època i Accessoris que se celebrarà del 3 al 5 de març a La Farga Centre d’Activitats. L’exposició monogràfica estarà dedicada als models d’aquesta especialitat que la marca catalana va fabricar al llarg de la seva història, una organització de RetroMoto amb la col·laboració del Club Ossa Acció.

Els afeccionats podran gaudir així d’una varietat de motos de Trial, on destacarà sens dubte un dels models mítics de la firma, la campiona OSSA 250 MAR (Mick Andrews Rèplica), amb la qual el pilot britànic va obtenir grans resultats, com ara tres victòries en els Sis Dies de Trial d’Escòcia (SSDT) i al Campionat d’Europa de 1971 i 1972, considerat llavors com el mundial.

Aquest espai allotjarà des de les primeres Scrambler 175-ES, passant per les 250 MAR o la 350 TR80 de Toni Gorgot, Campiona d’Espanya, fins a l’última TR300i, en una iniciativa que reunirà una quinzena de motocicletes.

Min Grau presentarà el projecte per competir a l”Illa de Man Classic TT’

RetroMoto Barcelona comptarà amb un estand durant tota la fira amb la presència d’un piloto històric, com és Benjamín ‘Min’ Grau, el rei de Montjuïc, que presentarà a La Farga el seu projecte per participar a l’esdeveniment ‘Illa de Man Classic TT’ d’aquest any.

‘Min’ Grau, que tindrà 72 anys quan corri aquesta prova, estarà present a l’estand per firmar autògrafs i fer promoció d’aquest repte entre els aficionats, que tindran una gran ocasió de conèixer-lo i tractar diferents aspectes tècnics amb aquesta figura del motociclisme nacional.

L’estand contarà amb l’exposició de la moto amb la qual participarà a la mítica cursa, una Yamaha 750 R OW1 del 1985, així com altres motos seves, i tindrà a la venda material de marxandatge divers.

Homenatge a Toni Gorgot

El català Toni Gorgot, que va ser campió nacional Júnior (1977) i, posteriorment, Campió d’Espanya de Trial en sis ocasions, des del 1978 al 1983, amb Bultaco, Ossa i Montesa, serà el pilot homenatjat en l’edició d’aquest any de RetroMoto Barcelona.

Gorgot rebrà una placa homenatge, divendres dia 3 a les 17.00 hores, després de la inauguració oficial del certamen, i presentarà l’estand que l’organització ha planificat en el seu honor, el qual lluirà diverses motos, trofeus, fotografies i altres records de la seva època, envoltat d’amics i admiradors.

Aquest pilot empordanès es va convertir el 1983 amb el primer català en guanyar la prestigiosa prova dels Sis Dies d’Escòcia de Trial (SSDT), amb Montesa. Així mateix va participar amb el Campionat del Món amb resultats discrets, si bé va guanyar el Gran Premi d’Itàlia el 1981.

Segona edició, a punt

La segona edició de RetroMoto Barcelona, l’única fira monogràfica del país dedicada a les motos clàssiques, serà reforçada amb l’ampliació del seu programa, ja que a partir d’ara el certamen durarà dues jornades i mitja, omplint tot el cap de setmana.

Així, els nous horaris seran divendres 3, de 16.00 a 20.00 hores; dissabte 4, de 10.00 a 20.00 hores; i diumenge 5, de 10.00 a 19.00 hores.

Després de l’èxit de l’edició inaugural, aquest saló, organitzat per Eventos del Motor amb la col·laboració de La Farga de L’Hospitalet, tornarà a comptar amb un ampli programa d’activitats, de manera que el públic assistent pugui gaudir d’una variada oferta al llarg dels tres dies.


X