Torna el Parc Infantil de Trànsit

Activitat per a 400 escolars

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet torna a organitzar un parc infantil de trànsit a La Farga Centre d’Activitats, que aquest any es fa del 13 al 15 de febrer en 2.000 metres quadrats del recinte, en una activitat que s’emmarca dins de la seva programació d’educació viària a les escoles per fomentar l’ús de la bicicleta i la seguretat viària.

Hi assistiran, en horaris de matí i tarda, 400 infants de 5è i 6è de primària de 12 centres educatius de la ciutat que durant el curs participen en el programa ‘Anem en bicicleta’, organitzat per la Guàrdia Urbana per fomentar entre els escolars aquest sistema de transport saludable i no contaminant.

L’activitat d’aquesta setmana a La Farga consta de tres tallers: un parc infantil de trànsit per simular la circulació en un entorn urbà, un circuit d’habilitat per adquirir destresa en la conducció de bicicletes i una ambulància de la Guàrdia Urbana per saber què fer davant d’un accident.

L’objectiu és que els infants prenguin consciència d’una conducció segura i puguin detectar situacions de risc, que millorin el seu comportament com a conductors de bicicleta adquirint actituds de respecte i civisme, i que adquireixin habilitats i destresa per a la circulació en un entorn urbà.

A banda del parc infantil de trànsit de La Farga, el programa ‘Anem en bicicleta’ que es fa al llarg del curs inclou xerrades a les escoles per part d’agents de l’equip de proximitat de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i activitats a l’aula d’informàtica amb el joc de la bona conducció Bicicla’t, del Servei Català de Trànsit.