Japan Weekend Farga

A punt el dotzè Japan Weekend

12a edició del Japan Weekend

Torna a La Farga el Japan Weekend, esdeveniment nascut el 2008, enfocat a donar a conèixer diversos aspectes de la cultura, costums i oci japoneses. Se celebren diverses edicions a l’any en diversos punts d’Espanya, sent les més destacades les de Madrid i L’Hospitalet (la de l’any passat amb un bon èxit de públic). Aquest cap de setmana tindrà lloc la XII edició de Japan Weekend a La Farga Centre d’Activitats.

En aquesta edició comptarem amb una àmplia representació internacional del món del cosplay:

Yaya Han

Va començar la seva carrera cosplayer el 1999, i s’ha convertit en una de les primeres cosplayers a nivell mundial en crear un model de negoci a partir de la seva afició. Després de tota una dècada d’èxits en el món del cosplay, Yaya continua sent fidel al que li va portar a dedicar-se al cosplay en primer lloc: la creativitat i la passió pel que fa. Fins ara ha realitzat més de 375 vestits, ha anat com a convidada a infinitat d’esdeveniments arreu del món i ha sortit en programes de TV americans. Participa de manera habitual en projectes de solidaritat relacionats amb el cosplay, i realitza campanyes a favor de la inclusió positiva de la comunitat. Yaya ha visitat Japan Weekend Madrid amb gran èxit el 2017, i ha decidit tornar a Espanya per gaudir de la comunitat cosplayer espanyola.

Saki Miyamoto

És una popular cosplayer japonesa que s’ha fet molt coneguda a les xarxes socials, especialment en twitter, gràcies al seu encant capacitat per retratar als personatges més populars del moment al Japó. És tota una experta en l’ús del maquillatge i estilització de perruques, així com una experimentada model de cosplay. Ve com convidada a Japan Weekend Barcelona de la mà de Negibose Kondo, organitzador del Tokyo Game Show Cosplay Collection Night.

Ayuru

Cosplayer valenciana que porta en la comunitat des de 2012, reuneix més de 20.000 seguidors a les seves xarxes socials i en el seu curt recorregut ha guanyat diversos premis en a Espanya, i a l’estranger destacant el 2n lloc al  Xina Cosplay Super Show, i ser representant espanyola en tres ocasions: Royal Fest Internacional 2016, Tokyo Game Show Cosplay Project 2017 i en el Clara Cow ‘s Cosplay Cup 2018 a Holanda. Ayuru no és només cosplayer, el seu portfolio d’art i il·lustració és molt ampli i sol posar estand d’artista en diferents esdeveniments d’Espanya, i ha participat en diversos esdeveniments amb les seves xerrades de “Cosplay is Not Consent”.

Gesha Petrovich

Amb més de 100.000 seguidors a les seves xarxes socials, Gesha destaca per les seves curoses caracteritzacions, en les que presta especial atenció al detall, i per les seves espectaculars sessions fotogràfiques en què aconsegueix recrear de manera fidel la estètica i el caràcter dels personatges que caracteritza. Ha guanyat diversos premis i ha estat jurat en concursos de cosplay nacionals i internacionals, i és una convidada habitual de grans esdeveniments arreu del món. Entre els seus treballs més populars destaquen diverses versions de Victor Nikiforov (Yuri on Ice), Griffith (Berserk), Roy Mustang (Full Metal Alchemist) i Antarcticite ​​(Houseki no Kuni). Gesha ja va visitar Japan Weekend Madrid el 2017, i després de la seva enorme acollida aquest cop visitarà Japan Weekend Barcelona.

Mitsuri Nagata

Un altre convidat que tindrem el cap de setmana és Mitsuru Nagata. Llicenciat en sociologia a la Universitat Budista de Kyoto, durant anys va realitzar diversos cursos per perfeccionar la seva tècnica, arribant a desenvolupar el seu propi estil personal, que combina Sumie i Shodou, tècniques de pintura que es practiquen en alguns països d’Àsia i tenen connexió amb la filosofia budista zen. Mitsuru realitzarà dues demostracions del seu art en directe, i tindrà un estand per exhibir els seus treballs.

Igual que en passades edicions, durant el cap de setmana se celebraran diferents concursos, com el de karaoke o els imprescindibles concursos de cosplay: el Japan Weekend Cosplay Show (conegut també com el cosplay normal), el VI Japan Weekend Idol Festival (festival de ball i interpretació per cosplayers de sèries i videojocs de temàtica idol), el Cosplay Infantil (en el qual els nens poden emular els seus personatges i herois favorits), la Passarel·la Cosplay (una desfilada on es podrà apreciar les millors tècniques de confecció de la comunitat. Els participants de la Passarel·la Cosplay podran optar als premis de la passarel·la i de Tokyo Game Show Cosplay Project) i el Tokyo Games Show Cosplay Project (concurs individual al que cal fer una petita representació interpretativa. El guanyador o guanyadora representarà a Espanya en la passarel·la final del gran esdeveniment japonès Tokyo Game Show al Japó).

Torna el RetroWeekend

A més, també hi haurà en aquest edició el RetroWeekend, una zona dedicada als amants dels videojocs clàssics i de les recreatives, en la qual es podran fer partides lliures i torneigs com adquirir jocs i components difícils de localitzar.

També cal destacar que hi haurà un gran nombre de activitats i tallers, diferents torneigs de videojocs, jocs de taula, iniciacions al japonès, caligrafia, conferències, exhibicions de diferents arts marcials, demostracions de ball … durant tot el cap de setmana de l’esdeveniment.

Per a més informació de tots els horaris: www.japanweekend.com/barcelona.