Beer Farga Retorn Regreso

A punt el retorn del Barcelona Beer Festival

Presentada ​​la IX edició del Barcelona Beer Festival, la del retorn després de la cancel·lació de 2020. El certamen dedicat a la cervesa artesana més important del Sud d’Europa torna a La Farga de L’Hospitalet els dies 17, 18 i 19 de desembre.

Mikel Rius, director del Barcelona Beer Festival, ha estat acompanyat a la presentació per la Judit Càrtex, vicepresidenta de la GECAN (el Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural), i per Xavier Pereira, d’Engorile Beer, una de les noves cerveseres nòmades sorgides durant la pandèmia. Tots tres han donat detalls de la que és l’edició més esperada pel sector, un BBF que torna amb moltes ganes i amb forces renovades. No en va, el sector cerveser artesà ha tingut temps de “regenerar-se” i fins i tot de provocar alguns “brots verds” realment trencadors i inèdits, que es podran veure i descobrir en aquest BBF.

El certamen comptarà amb més de 150 tiradors, més de 600 cerveses, i més de 250 marques de cerveses diferents per descobrir i tastar. Estaran distribuïdes tant a la barra principal -l’essència del certamen, on les cerveses roten constantment-, com també als estands col·lectius -a destacar el de les Associacions de Cervesers-, a les aixetes fixes de cada cervesera, o als Meet The Brewer.

Música i activitats

Serà una edició més musical, amb més activitats complementàries, més gastronomia, en què es potenciarà els guanyadors del Barcelona Beer Challenge (celebrat el maig del 2021), i en què es descobriran les cerveseres més noves del moment, algunes d’elles creades durant la pandèmia.

Especial atenció es donarà al fenomen de les novel·les nòmades, per la qual cosa es descobriran les cerveses d’Engorile Beer, Oddity Brewing o Caravelle, entre d’altres; també seran protagonistes els nous estils com l’Italian Grappe Ale, que fusiona el millor del vi i la cervesa, o no tan nous però molt de moda, com el de les cerveses àcides de fermentació mixta.

Aquest retorn del BBF’21 serà realment el punt de trobada de tots els que vulguin descobrir cerveses úniques i “rares” -com la cervesa de sobrassada de Mallorca- i dels que vulguin conèixer en persona el seu cerveser favorit i conèixer tots els secrets de les seves elaboracions (que es fa possible als Meet The Brewer).

Tot el que cal saber del BBF’21