innbrew farga

Compte enrere per a InnBrew, The Brewers Convention

El certamen serà del 31 de març al 2 d’abril, i acollirà la gran final del Barcelona Beer Challenge, que dóna a conèixer la Millor Cervesera de l’Any, entre altres premis.

Després de l’èxit de la primera edició, celebrada al juliol de 2021, torna a La Farga de L’Hospitalet la InnBrew, The Brewers Convention, el punt de trobada i de referència del sector professional de la cervesa artesana del Sud d’Europa.

En el marc de la InnBrew, també es farà lliurament del prestigiós Steve Huxley, el premi a tota una trajectòria en el món de la cervesa.

Tot està a punt per a una gala de lliurament de premis. De fet, els jutges del concurs ja es van donar cita els passats 3, 4 i 5 de març, en el Clúster Craft Beer de Lliçà d’Amunt, per a tastar i avaluar les 1.315 cerveses de 215 cerveseres participants, números que han batut tots els rècords d’edicions anteriors i que confirmen al certamen com tot un referent cerveser del país.

I és que, enguany, a més, el certamen ha pogut recuperar al 100% el seu caràcter internacional, convidant a jutges de 15 nacionalitats diferents, que han aportat la seva experiència en l’avaluació organolèptica de les cerveses. Han estat en total 60 jutges professionals els encarregats d’avaluar i puntuar a les cerveses participants, els resultats de les quals es donaran a conèixer dissabte que ve 2 d’abril.

Millor Cervesera de l’Any

El concurs està dividit en 64 categories de cerveses, en les quals es concedeixen medalles d’or, plata i bronze. La cervesera amb més medalles rep el guardó de Millor Cervesera de l’Any, títol que en l’actualitat ostenta Basqueland Brewing. El mateix premi s’estableix per a les fàbriques de recent creació, amb el premi Cervesera Novell de l’Any, que està en possessió actualment de la italiana Torre Mozza. Finalment, el tercer “de la Grossa” és el Premi a la Innovació – Molina for Brewers que distingeix la creativitat en el procés cerveser i que en l’edició anterior va guanyar la murciana Càtedra Beer.

En aquesta gala també es lliurarà el Premi Steve Huxley, a tota una trajectòria, un guardó que normalment es rep amb gran honor i emoció, com ho va fer el seu anterior guanyador, Andrew Dougall. En aquesta edició, opten al prestigiós guardó Guillem Laporta, de Homo Sibaris; Susana Giner, de 2D2Dspuma; Boris de Mesones, de Boris de Mesones Ingenieria Cervecera; Guzmán Fernández, del Cluster Craft Beer; i Salvador Marimon, de Install Beer.

Una Innbrew amb més formació, debat i innovació

Pel que es refereix la Innbrew, els seus organitzadors (The Beer Events) estan preparant una segona edició amb molta més formació, debat i innovació. La convenció tornarà a estar articulada en tres eixos: el InnShow, la zona d’exposició, amb estands de productes i serveis per a les cerveseres; les InnTalks, el programa de formació i debat que convidarà a la reflexió als assistents; i els InnMeet, que va ser una de les parts més reeixides de l’any passat, perquè transcorre de manera transversal per tota la fira i és impulsada pels propis participants (tallers, trobades b2b on els cervesers es coneixen i entaulen reunions interprofessionals amb la seva pròpia dinàmica).

La sostenibilitat, l’eficiència energètica i el reciclatge seran alguns dels temes que protagonitzaran els col·loquis i conferències. També es debatrà sobre el paper dels festivals cervesers en el sector, es parlarà de turisme cerveser o s’analitzarà la funció de les cooperatives cerveseres en l’era post covid.

La InnBrew, de fet, se celebra aquest 2022 amb la satisfacció d’haver-se consolidat com a hereva del BBF Pro, com l’única fira professional cervesera de l’Estat espanyol, que ha revolucionat la indústria cervesera. I és que, tal com assenyalen des de l’organització, “és un gran assoliment celebrar una fira com aquesta, en un sector relativament nou i emergent com el de la cervesa artesana -amb poc més de 15 anys de recorregut al nostre país-, per la qual cosa celebrar ja la segona edició d’una convenció com la InnBrew dona senyals de la maduresa del sector”.