eleccions Electoral Farga Parlament

La Farga Centre d’Activitats, col·legi electoral del 14F

Eleccions al Parlament de Catalunya

La Farga Centre d’Activitats serà col·legi electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge 14 de febrer.

En aquests comicis, el nombre de meses electorals serà de 268, una més que en convocatòries anteriors, i el nombre de col·legis passa de 49 a 59 per l’aplicació de les mesures sanitàries i de prevenció anti-Covid. Així, s’han hagut d’habilitar nous equipaments com a col·legis electorals: hi ha espais que es mantenen igual, sense canvis; d’altres redueixen el nombre de meses, i un tercer grup ha estat substituït per un altre equipament de referència del mateix barri.

Els equipaments que s’incorporen com a col·legis electorals són: el Casal de Gent Gran Ca n’Arús i La Farga —al Districte 1—; el Casal de Gent Gran de la Torrassa, l’Antic Cinema Romero, el Poliesportiu Municipal Fum d’Estampa i Torre Barrina —al Districte 2—; la Biblioteca Plaça d’Europa, Can Trinxet, el Casal de Gent Gran de Santa Eulàlia, el CC Santa Eulàlia i Gornal Activa —al Districte 3—; l’escola bressol La Casa de les Flors, el CC Ana Díaz Rico, l’Esplai la Florida i el Mercat de la Florida —al Districte 4—; el Casal de Gent Gran Pubilla Cases —al Districte 5—, i l’EMMCA, el Poliesportiu Municipal Gornal i el Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano —al Districte 6.

Tothom que ho desitgi pot consultar a quin col·legi electoral li toca votar, utilitzant el web municipal, per mitjà de la pàgina següent: https://seuelectronica.l-h.cat/194086_1.aspx?cr=388660&id=1

173.629 hospitalencs i hospitalenques són convocats a les urnes

A L’Hospitalet, 173.629 persones estan cridades a les urnes el pròxim 14 de febrer a participar en les eleccions al Parlament de Catalunya. D’aquests electors, 2.409 votaran per primer cop i 65.176 (el 40 % de l’electorat) ho faran en un col·legi diferent a l’habitual, per la desaparició del seu o per un canvi parcial que afecta només algunes meses. 

L’Ajuntament de L’Hospitalet mobilitzarà durant la jornada del 14F unes 300 persones, coordinades per la responsable municipal de prevenció de riscos laborals, que vetllarà pel compliment de tots els requisits i mesures de seguretat que figuren als protocols del PROCICAT en tots els col·legis.

Mesures especials de seguretat

L’Ajuntament s’encarregarà de marcar els itineraris d’entrada i de sortida als recintes, d’organitzar les cues, de garantir que es mantenen les distàncies de seguretat entre les persones i que hi hagi material i equips de prevenció a disposició de les persones mobilitzades. A més, tots els col·legis electorals seran desinfectats abans i després de la jornada, i a cada col·legi hi haurà un servei de neteja per a garantir les condicions higièniques adequades.

Cada centre electoral comptarà amb un responsable Covid, figura de nova creació que s’encarregarà de coordinar tot el personal que hi participa (conserges, neteja i representants de l’administració), de comunicar possibles incidències en matèria de seguretat sanitària, custodiar el material de protecció, senyalitzar els espais segons el protocol quant a requeriments Covid, gestionar l’accés al centre electoral i vetllar perquè tots els electors compleixin amb les mesures sanitàries (ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic, mantenir les distàncies de seguretat…), entre altres funcions.

L’horari per a les votacions per escollir els representants del Parlament de Catalunya serà, com és habitual, de 9 a 20 hores. Aquest cop, però, s’han establert unes franges horàries recomanades de votació per persones de risc i persones amb Covid-19, amb la finalitat de garantir el vot a tothom, també a les persones positives o en quarantena:

· de 9 a 12 h, per a persones de risc
· de 12 a 19 h, per a persones no pertanyents a cap col·lectiu de risc
· de 19 a 20 h, per a persones positives en coronavirus i contactes estrets

Promoció del vot per correu

Encara que es treballa per poder votar de manera presencial amb garanties, les diferents administracions han impulsat una campanya de promoció del vot per correu. A diferència d’altres comicis, aquest cop es podrà votar sense la necessitat de sortir de casa, demanant fins al 5 de febrer el vot de manera telemàtica des de la pàgina web de Correus.

Servei gratuït de transport per a persones amb mobilitat reduïda

Com sempre, l’Ajuntament posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei gratuït de transport adaptat des dels domicilis particulars fins als col·legis electorals. Les persones interessades a utilitzar aquest servei han de trucar al telèfon 93 402 96 83, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i el mateix 14 de febrer, de 9 a 17 hores.