La Farga Congress

La Farga Congress, seu del lliurament dels Premis Aprenentatge Servei

Federico Mayor Zaragoza donarà la conferència “Aprendre a ser lliures i responsables”

La Farga Congress, amb el seu auditori i la Sala Polivalent, serà el proper 1 de desembre la seu del lliurament dels Premis Aprenentatge Servei, organitzats per la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la fundació Educo, l’editorial Edebé i l’Ajuntament de L’Hospitalet. L’acte compta amb el suport de diverses empreses, entitats socials i institucions, com són l’Obra Social “la Caixa”, DKV Assegurances, CENEAM, Fundació Princesa de Girona, ACIDH, Fundació Anabella, Mullor SA i Abacus.

L’Hospitalet ha destacat en els darrers anys per la seva aposta educativa per l’aprenentatge servei (ApS). De fet, l’any passat, la ciutat va rebre el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència de la ciutat que atorga l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores) sobre la implantació de la metodologia ApS.

Desena edició

Els premis s’emmarquen en l’esdeveniment que porta ja deu edicions i aquest any reuneix més de 400 professionals per promoure aquesta metodologia de treball que serveix a centres educatius i a entitats socials. Encara que el seu ús és bastant comú en altres països del món, l’aprenentatge servei es troba encara en un estadi de creixement a Espanya. Aquesta proposta educativa combina processos d’aprenentatge i compromís social i cívic. La seva finalitat és, alhora, pedagògica i solidària ja que els participants aprenen a ser competents mentre ajuden a millorar la seva comunitat. L’aprenentatge servei es considera una eina d’èxit educatiu ja que afavoreix la creació d’un clima de confiança social.

Aquest any l’organització ha elegit 12 projectes guanyadors i 20 finalistes d’entre els més de 244 projectes rebuts, un 40% més que l’edició passada. Els premis, que busquen reconèixer l’esforç de centres i estudiants, van dirigits a centres d’educació infantil-primària, secundària-batxillerat i formació professional, així com a entitats socials que desenvolupin aquesta pràctica. Els temes empresos són: hàbits saludables, solidaritat i drets humans, medi ambient, cooperació al desenvolupament, igualtat de gènere, inclusió de la discapacitat i foment de la lectura.


X