Pere Pi-La-Farga

Pere Pi rep un càlid homenatge a La Farga

Obre les portes RetroMoto, fins diumenge a La Farga

El Saló RetroMoto Barcelona ha obert les seves portes a La Farga Centre d’Activitats i ho ha fet també amb l’homenatge a l’ex-pilot català Pere Pi i Parera, únic campió d’Espanya en tres disciplines diferents, Velocitat, Trial i Motocròs.

El director de l’esdeveniment i d’Eventos del Motor, José Enrique Elvira, ha destacat en la inauguració que “la importància que viu avui el món de la motocicleta clàssica, ja que aquest certamen monogràfic és pioner a Espanya”, explicant que sempre s’han organitzat fires de cotxes i motos.

Elvira ha afegit que RetroMoto Barcelona exhibeix motos mítiques i exclusives, “que mai es podran contemplar així reunides, en una mostra d’aquest calibre”, si bé també ha recordat que a més “és un espai comercial, on comprar una moto clàssica o peces, recanvis o records”.

Ha presidit l’acte d’inauguració el president de La Farga, GEMSA, José María García Mompel, que ha ressaltat “la tradició existent a L’Hospitalet amb la motocicleta” i s’ha mostrat convençut “de la continuïtat d’aquest tipus de fires i activitats, així com l’activitat econòmica que es genera al voltant de les mateixes”.

Al final, el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha lliurat una placa d’homenatge a l’ex-pilot Pere Pi, destacant abans que “ja els primers abanderats catalans de les carreres comptaven amb una indústria que identificava aquesta terra com un lloc especial per a les motos”.

Pere Pi ha viscut un emotiu moment en el seu estand, un espai que allotja les seves motos, fotografies de diferents proves en què va participar i records personals diversos, així com trofeus. Ha intervingut per recordar alguns dels seus triomfs i s’ha mostrat “molt agraït a l’organitzador per l’homenatge, així com a les autoritats presents”.

Arrenca l’activitat comercial

Amb entrades a 8 euros, que es queden en 4 euros si s’entra amb una moto clàssica, els aficionats han entrat des de primera hora a contemplar l’àmplia oferta lligada al motociclisme clàssic en aquest certamen, amb una sèrie d’estands amb peces exclusives en exposició, com la primera moto fabricada a Espanya, a l’estand del mNACTEC; o el SRS, marca de la qual va derivar Derbi, a l’espai del Museu Isern de la Moto.

També té gran tirada l’espai amb la retrospectiva de Montesa Cota; així com la presentació del prototip d’Impala 3, una exclusiva de la fira, o l’espai amb motos campiones de velocitat, entre elles una d’Eddie Lawson.

L’animació ha arribat també a la zona de mercat ja que nombrosos propietaris de motos antigues aprofiten per buscar peces o records entre els abundants expositors, sense oblidar que hi ha nombrosos models de motos clàssiques a la venda, com diverses Vespes, alguna Harley Davidson o altres com Ossa Motoball 250 DR, Montesa Cappra 250 GP 53m, Bultaco Astro, o BMW RS, entre d’altres coneguts models.

Dissabte, concentracions de Harley Davidson i d’Impala

El certamen compta amb l’al·licient d’un aparcament gratuït i vigilat, reservat als que van amb motos clàssiques, que queden en exposició cada jornada, de manera que puguin ser contemplades per tot el públic, com ja ha passat aquesta tarda de divendres.

Dissabte serà una jornada de gran activitat amb les concentracions concertades de Harley Davidson i d’Impala, ja que l’estacionament serà una gran zona d’admiració, al quedar exposades per als amants d’aquests models i el públic en general.

Així mateix, en aquesta jornada els aficionats podran contemplar dos concerts de blues elèctric, a càrrec de The Walking Stick Man, un a les 12,00 hores i un altre a les 17,00 hores. Envoltat de motos clàssiques, actuarà amb un equip vintage original de l’època, que embolcallarà la fira amb el genuí so de les vàlvules tal com sonaven en els cinquanta.