Saló Cinema Sèries

Quarta edició del Saló del Cinema i les Sèries

17, 18 i 19 de maig

El ​Saló del Cinema i les Sèries es consolida amb la seva quarta edició, que se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de maig de 2019 a La Farga de L’Hospitalet. El nombre d’assistents de les darreres edicions ha anat creixent i ja són més de 60.000 persones les que han gaudit del Saló.

Miki Esparbé, Soy una pringada, Carlo Padial, Toni de la Torre i Joc de Trons seran alguns dels protagonistes d’aquesta nova edició del Saló del Cinema i les Sèries.

CinemaWorld, empresa organitzadora aposta un any més per aquest esdeveniment que, durant tres dies, unirà els mons del cinema i les sèries en un sol espai mitjançant un munt d’activitats, expositors, exposicions, concursos, projectes de crowdfunding en viu i les esperades xerrades amb rellevants actors, directors, guionistes, youtubers, crítics i altres professionals.

Entre les 35 xerrades destaquen la presència de ​Miki Esparbé i ​Paco Caballero​, que parlaran sobre el procés de creació de la comèdia. ​Oslo​, un dels personatges de ​La casa de papel, ​ens explicarà els secrets de la sèrie de Netflix. En l’àmbit de l’animació i els efectes especials tindrem a ​Sergio Lara (animador de la última pel·lícula de Wes Anderson, ​Isla de perros) i a ​Lluís Rivera​, guanyador del Goya a millors VFX per ​Súper López, que ens parlarà de la seva experiència en el camp dels efectes especials. Per la seva banda, ​Marc Orts​, guanyador de cinc premis Goya, impartirà una Masterclass sobre l’evolució de la tecnologia de so en l’àmbit cinematogràfic.

Els nous llenguatges audiovisuals també tindran un paper central i comptarem amb la presència de nombrosos ​youtubers​. Entre d’altres, ​Kajal Napalm reflexionarà amb ​Carlo Padial sobre com el llenguatge cinematogràfic ha influenciat els nous canals de creació de contingut, i ​Hache i ​Scarlew Harzac ens introduiran dins del món del doblatge i del cinema d’Edgar Wright, respectivament. D’altra banda, ​Soy una pringada (Esty Quesada)​, la coneguda influencer, serà una de les destacades protagonistes i participarà al Saló en una sessió interactiva amb el públic per parlar dels referents cinematogràfics que més l’han marcat.

Ens acompanyaran les ​exposicions més singulars; començant pels ​vestits originals de pel·lícules de ciència ficció com​ Les cròniques de Riddick o​ Stargate, i continuant amb una gran mostra de ​props de pel·lícules com ​Super 8, Peter Pan, The Ring, 28 días después​ o ​HellboyII, entre d’altres. L’exposició ​Making Movies ens portarà objectes originals de pel·lícules com ​Star Wars, ​Indiana Jones ​i ​Alien.

El cinema clàssic tindrà una exposició de fotografies, algunes d’elles signades per les grans estrelles de l’edat daurada de ​Hollywood​. La ficció més actual serà protagonista amb ​Joc de Trons i un dels figurants de la sèrie, que ens explicarà els secrets del rodatge; ​The Big Bang Theory gaudirà de Toni de la Torre i ​Ramon Cererols com a ponents d’una xerrada sobre la ciència dins de la coneguda sitcom. La ficció més clàssica també tindrà el seu espai amb xerrades sobre ​Star Trek ​i ​Star Wars​.​ UniversoAlienens portarà una connexió en directe amb ​Jenette Goldstein (Vasquez) i ​Mark Rolston (Drake), actors d’​Aliens, en una xerrada que promet moltes sorpreses.

Entre les principals activitats interactives trobarem tallers de caracterització i maquillatge professional i de construcció de ​cosplay​; un espectacle d’​Impro Show dedicat al món del cinema; tallers d’​especialistes a càrrec d’​InExtremis​; espais de stop motion ​-on el públic podrà fer animacions amb ninots-, d’​efectes visuals -on gràcies a una maqueta les assistents podran gravar-se pujant al mític “Falcó Mil·lenari”-, de ​foleys i ​efectes de so​, i a més, un concurs de creació de guió. Un dels plats forts será una ​“Infecció Zombi en viu”, un espai dedicat al joc interactiu en què s’haurà de sobreviure a una apocalipsi zombi.

El compromís amb el nou cinema és present mitjançant les activitats de crowdfunding en viu de Verkami​, amb 8 innovadors projectes de llargmetratge, curtmetratge i documental; els visitants podran ajudar al finançament del projecte que més els hi agradi gràcies a la donació d’una part de l’import de l’entrada.

A nivell formatiu s’oferiran diferents tallers i xerrades impartits per professionals de centres com ​FX Animation, Casa Asia, Instituto del Cine de Madrid ​o ​Plató de cinema​.

Com a final de festa, el públic podrà assistir a un concurs de​ Cosplay organitzat per BCN Cosplay​ i a una sessió del video DJ ​Eclectic Method​.