Platea Farga

“PLATEA. Els fotògrafs miren al cinema”, primera activitat del Saló del Cinema i les Sèries

L’exposició “PLATEA. Els fotògrafs miren al cinema” reuneix 40 artistes espanyols a la Rambla de la Marina de L’Hospitalet, en el marc del III Saló del Cinema i les Sèries.

Aquesta és la primera activitat del certamen que se celebrarà a La Farga Centre d’Activitats del 2 al 4 de febrer, i està organitzada conjuntament per Acción Cultural Española (AC/E) i el propi Saló del Cinema i les Sèries.

La Rambla de la Marina (entre els carrers de Provença i d’Enric de Prat de la Riba) acull, entre el 24 de gener i el 25 de febrer, l’exposició “PLATEA. Els fotògrafs miren al cinema”, on es mostren obres de 40 fotògrafs que, al llarg de les seves carreres, s’han aproximat amb un enfocament particular al món de la gran pantalla.

PLATEA ha estat concebuda per AC/E amb l’objectiu d’acompanyar els festivals de cinema espanyols amb la idea d’acostar-la al nombrós públic d’aquestes cites cinematogràfiques.

La comissària i fotògrafa Blanca Berlín i la comissària adjunta Sònia Gontán, han estat les encarregades de seleccionar els fotògrafs i les seves mirades que, tot i ser diverses, convergeixen, des de la creativitat del mitjà, en l’admiració i l’empatia que provoca l’espectacle cinematogràfic.

40 fotògrafs hi participen

La fotografia i el cinema han estat fonts de mútua inspiració durant més d’un segle i una mostra d’això la veiem en aquesta exposició amb les obres de 40 fotògrafs de reconegut prestigi dins i fora del nostre país: Amparo Garrido, Ana Muller, Andreu Català Roca, Antonio Lafuente, Antonio Tabernero, Beatriz Moreno, Beatriz Romero, Blanca Berlín, Carlos Pérez Siquier, Castro Prieto, Chema Conesa, Chema Madoz, Ciuco Gutiérrez, Colita, Cristina de Middel, Cristina García Rodero, Eduardo Momeñe, Encarna Marín, Francesc Catalá Roca, Gabriela Grech, Gerardo Custance, Hélène Bergaz, Joan Fontcuberta, Jordi Socías, Juan Manuel Díaz Burgos, Laura Torrado, Linarejos Moreno, Ma Casanova, Manel Esclusa, Manuel Vilariño, Martí Llorens, Miguel Ángel Mendo, Mikel Bastida, Nicolás Muller , Ouka Leele, Ramón Masats, Ricard Terré, Rosa Muñoz, Rosell Meseguer i Sergio Belinchón.

Per a la comissària de l’exposició, Blanca Berlín, “la fotografia i el cinema són dues disciplines artístiques que ens proposen finestres per les quals treure el cap a altres realitats i ens obren portes per les quals entrar en els esperits dels seus artífexs, connectant amb les seves sensibilitats. Fotografia i cinema, fotògrafs i cineastes, creadors que treballen amb una matèria primera comuna: la llum”.

La inauguració serà aquest dimecres, 24 de gener, a les 16 hores a la Rambla de la Marina. Comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, el regidor de Cultura, David Quirós, la comissària de l’exposició, Blanca Berlín i el director del Saló del Cinema i les Sèries, Àlex Murrull.