Retrospectiva Montesa Farga

Retrospectiva ‘Montesa Cota’, a RetroMoto Barcelona

Del 9 a l’11 de setembre a La Farga de L’Hospitalet

Tota una icona del món del trial, la mítica Montesa Cota, tindrà un lloc destacat a RetroMoto Barcelona, Saló de la Moto d’Època i Accessoris, que se celebrarà del 9 a l’11 de setembre a La Farga Centre d’Activitats.

Al llarg de la seva història, la Cota ha estat no només un model concret de motocicleta sinó una completa gamma que ha acompanyat a diverses generacions, abastant durant anys, un extens ventall de cilindrades, tamanys i acabats per cobrir la demanda d’un públic molt divers i exigent. Gràcies a la col·laboració del Moto Club Impala, i en un estand pensat per donar a conèixer aquesta mostra retrospectiva, el públic assistent a RetroMoto podrà veure l’evolució d’aquesta famosa trialera que s’ha fabricat ininterrompudament des de 1968 (primer sota la denominació de Montesa Cota i en una segona etapa com a Montesa Honda), a través d’una vintena d’unitats representatives, moltes d’elles utilitzades per grans pilots catalans i espanyols per arribar al més alt del trial internacional.

Des dels models en els que es va inspirar abans de tenir la denominació oficial Cota, com la Impala Trial (prototip de 1966) o la Montesa Trial 250, moto amb la que Pere Pi va aconseguir el Campionat d’Espanya de 1968, la saga ha comptat amb models victoriosos. Va arrencar amb la Cota 247 i va continuar amb models de baixa cilindrada fins a la 306 i 349, passant per la 173, la 247 Ulf Karlson o la 348 Malcolm Rathmell, per citar només algunes versions. Totes elles es podran contemplar en un espai únic que, per primera vegada, es podran veure juntes per retre homenatge a aquesta gran aportació que la indústria nacional ha fet al motociclisme mundial.

Anticipar-se és estalviar, amb Ticketea…

Els aficionats que desitgin assistir a aquesta gran trobada de la moto clàssica que és RetroMoto (9 a l’11 de setembre) poden anticipar-se en la compra de l’entrada beneficiant-se de grans promocions a través del portal Ticketea (https://www.ticketea.com/search/?term=retromoto), que permet a 100 usuaris adquirir el seu tiquet a meitat de preu (4 euros en comptes dels 8 que val l’entrada general), fins a esgotar existències.

Tota persona que assisteixi a RetroMoto al manillar d’una moto clàssica també pagarà 4 euros, podent aparcar a l’interior de les instal·lacions de La Farga de L’Hospitalet i formar part, d’aquesta manera, d’una improvisada exposició de motos de particulars.

…o per ser club o inscriure’s en el Cover Corral

RetroMoto, el primer Saló de la Moto Clàssica, serà durant els seus tres dies de durada un pol d’atracció per a aficionats i professionals del sector i un focus d’activitat continuada, tant de compra-venda com d’exposició i també d’activitats. Durant el certamen es retrà un merescut homenatge a Pere Pi, un dels grans noms del motociclisme nacional i únic pilot de motos que ha aconseguit el títol de Campió d’Espanya en les tres especialitats: Motocròs, Trial i Velocitat.

També destacaran els espais reservats a particulars, com el Cover Corral, per a la venda gratuïta de motos entre aquests i la inscripció del qual permetrà beneficiar-se també d’un 50% en la compra de l’entrada. Els clubs tindran avantatges, amb un espai d’exhibició, sense càrrec, perquè realitzin tot tipus de promocions.

RetroMoto Barcelona està organitzat per Eventos del Motor, en col·laboració amb La Farga de L’Hospitalet, empresa que gestiona el recinte firal amb 10.000m2 coberts, a disposició d’aquest certamen. L’horari en què el saló estarà obert serà el divendres 9, de 16.00 a 21.00 hores; el dissabte 10, ininterrompudament de les 10.00 fins a les 20.00 hores, sent la jornada que concentrarà el màxim nombre d’activitats paral·leles; i el diumenge 11 el certamen obrirà a les 10.00 per tancar portes a les 14.00 hores.


X