La Farga, punt de votació de les eleccions de la República Dominicana

Una jornada electoral marcada per les mesures de prevenció contra el coronavirus

Un cens de 4.800 dominicans i dominicanes han estat cridats a la urnes per dipositar el seu vot a La Farga Centre d’Activitats, un dels punts de votació de les eleccions a la República Dominicana. Una votació que havia de ser al maig però es va posposar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La jornada electoral ha comptat amb les mesures de prevenció de contagi pertinents, com control de temperatura i dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Segons la Comissió Electoral, la raó principal per fer la votació presencial és per evitar el frau. Una votació en la qual els hospitalencs i hospitalenques provinents de la República Dominicana han dipositat moltes expectatives. Algunes de les reclamacions dels votants han estat la garantia dels serveis mínims essencials.

Elecció del president i el diputat d’Ultramar

Els hospitalencs i hospitalenques amb nacionalitat dominicana, no només han votat al president de la República sinó també al diputat d’Ultramar, que representa als dominicans migrats que viuen a diferents països del món.

Els principals candidats a la presidència han estat el conservador Gonzalo Castillo, del Partido de la Liberación Dominicana, i el candidat de la força emergent Luis Abinader, del Partido Revolucionario Moderno.


X